utorak, 4. rujna 2012.

Margaritas ante porcos

Narodna mudrost kaže: kad ti život da limun, ti naruči tekilu i sol. Alternativa je limunada, a mogao bi biti i limunčelo ili pak arancini, ako biste radije nešto stavili pod zub. Limunom se zgodno uklanja kamenac, odčepljuju odvodi, uklanjaju neugodni mirisi i koristan je još za hrpu drugih stvari koje bi nas navukle da kiselinu lošeg dana neutraliziramo čišćenjem. Ali vratimo se alkoholu.
Godišnji odmori su iza nas i škola je počela, a nekako nam teško pada to naglo šaltanje na radni režim. Još uvijek je vruće i kupamo se i turisti nas opsjedaju i komarci grizu i s terase hotela Jadran još uvijek dopiru lake note benda čiji je repertoar odavno zapeo u vremenu. Uglavnom, čini se da nam je život uvalio limun (još bolje – limetu), pa umjesto da kukamo nad tom situacijom, krknimo jednu margaritu.      
Savršen recept za ovo piće uključuje svježe iscijeđen sok spomenutih voćki, tekilu, triple sec, drobljeni led, sol za čašu i birano društvo. Omjeri su proizvoljni jer nije svaka situacija ista. Koji put se traži i dupla tekila po dozi. Koji put i više doza. Margaritas ante porcos. Jednom se živi.

(SH) 

 Fabio Rex

Nema komentara:

Objavi komentar