Rado biste pojeli nešto sivo, hladno i ljigavo? Ne, naravno da ne bi. A ako se radi o kamenicama?
Delicija, afrodizijak, majka bisera... kamenica ima posebno mjesto u gastronomiji. Nije ni čudo da se one josipovske nedjelje u Malom Stonu okupilo toliko ljudi na festi od kamenica. Uz čašu vina i značajno namigivanje, praćeno komentarima o predstojećim događanjima u bračnoj (i vanbračnoj) ložnici.
Ipak, nama je nešto kvarilo užitak: gužva, guranje, plastični tanjuri... Pojedina jela, poput kuhanog fažola, masovnost čak oplemenjuje, ali kamenice nisu iz te priče. One su ekskluziva, rijedak biser gastronomije i zamaman grijeh koji traži pravu atmosferu i punu pozornost, vrhunsko vino i poljupce. Zato ih je najbolje jesti u dvoje.
(TL&SH)
Delicija, afrodizijak, majka bisera... kamenica ima posebno mjesto u gastronomiji. Nije ni čudo da se one josipovske nedjelje u Malom Stonu okupilo toliko ljudi na festi od kamenica. Uz čašu vina i značajno namigivanje, praćeno komentarima o predstojećim događanjima u bračnoj (i vanbračnoj) ložnici.
Ipak, nama je nešto kvarilo užitak: gužva, guranje, plastični tanjuri... Pojedina jela, poput kuhanog fažola, masovnost čak oplemenjuje, ali kamenice nisu iz te priče. One su ekskluziva, rijedak biser gastronomije i zamaman grijeh koji traži pravu atmosferu i punu pozornost, vrhunsko vino i poljupce. Zato ih je najbolje jesti u dvoje.
(TL&SH)
Nema komentara:
Objavi komentar