Znate li onu pjesmu: U njeg' je svega bilo, samo ne jedna stvar, a to je – bakalar? Složit ćete se da je gadno kad nema te stvari. Bakalara, naime. Naročito na Badnjak, jer običaj nalaže da se tada jede ova sušena riba. Bakalar je stanovnik hladnih, sjevernih mora; kojim putem je postao dalmatinska poslastica, ne znam. Dobar marketing? Na prvu izgleda kao idealni kandidat za poslovicu: „Tko tebe kamenom, ti njega – bakalarom“. Da bi se doveo u jestivo stanje mora se najprije nekoliko dana močiti u vodi, zatim tući čekićem i naposljetku kuhati – vezan špagom. Ipak, dodatkom krumpira, češnjaka, peršina i maslinova ulja pretvara se u deliciju. Za polizati prste!
(VJ)
začinjanje bakalara maslinovim uljem
ma tko ga ne bi htio probati? :D
OdgovoriIzbrišimi probali i bili zadovoljni :)
OdgovoriIzbriši